SmartFuel

SMARTFUEL-overview

Увеличава производителността и спомага за намаляване на измамите. SmartFuel е съвременно решение за идентификация на превозното средство на Tokheim (VIS). Това е автоматизирана система за зареждане, която включва плащане на гориво на базата на идентификация на превозното средство .

Тя е предназначена за пертолни компании, автопаркове, както и собствениците на бензиностанции,за да помогне да се преодолеят много от ограниченията, присъщи на традиционната технология при картите за гориво. Тя намалява измамите, подобрява лоялността на клиентите и спомага за увеличаване на печалбите значително.

 

 

largefeatures160691-refuel-retouchКак действа?
  1. Пистолетът се вкарва в резервоара за гориво. Детайлите на маркировка на превозните средства са валидирани на POS (касата) Данните за превозните средства, километраж или моточасове за работещ двигател (за промишлени превозни средства) в отчитанията се предават на пунктовете за продажба на гориво по време на оторизационния процес.
  2. Комуникацията между тага на превозното средство и пистолета локализира сделката за този конкретен пистолет. Когато се поддържа безжична комуникация между превозното средство и дюзата, горивото може да бъде отменено. Системата контролира вида на горивото и елиминира замърсяването и грешки с вида на горивото.
  3. След зареждане с гориво е пистолета се закача на колонката. Няма нужда да се пише и издава никаква хартия, защото всички детайли за зареждане с гориво автоматично се съхраняват локално или отдалечено. Бележки и фищове  за сделката могат да бъдат поискани от придружител.

 

Елементи

 

smartfuel-tag_no-backgroundТагове на превозното средство

Маркерът на превозно средство е безконтактен микропроцесор, който е инсталиран в превозното средство. Той идентифицира автомобила за касата( POS), осигурява идентификация на превозното средство, вид гориво, както и информация за плащането. Километраж / пробег се предават автоматично от микропроцесора на превозното средство към контролера на сайта по време на зареждане с гориво.

 

smartfuel-nozzleПистолет с RF Unit

Пистолет RF блок е безжично устройство, което се плъзга над пистолета и идентифицира пистолета за системата. Това е една стабилна система, която е лесна за инсталиране и не изисква каквито и да било промени в пистолета. Само когато е поставен правилно горивния пистолет в резервоара за гориво ще бъде одобрено разрешителното и горивото заредено в превозното средство.

 

 

Шофьор Tags (по желание)tokheim-key

Ръчен етикет на шофьор е решение на Tokheim и е “микропроцесорно базирана Smart Карта”, която водачът може да приближи до колонката за идентификация на водача. Той може да се използва само ако има въвъедена  идентификация на превозното средство. Tag Driver не съдържа метод за плащане и е само за идентификация на водача; предлага по-високо ниво на сигурност.

 

Ползи

Частните компании и оператори на автопаркове все повече се стремят към системи, които се борят срещу злоупотреби при използването на карти за гориво. SmartFuel помага чрез намаляване на разходите, тъй като няма как да пълни друго превозно средство или съд. Показанията на километража могат да бъдат проверени дистанционно,което помага да е в ход провереното решение.

SmartFuel е не само за намаляване на разходите, това е около
увеличаване на продажбите на гориво чрез насочване на

клиентите, което осигурява подобрена лоялност. Повечето шофьори обикновено използват до три горивни карти. Това означава,че средно бензиностанция получава само една трета от бизнеса. След като се инсталира SmartFuel, става единственият метод на плащане, което позволява на бензиностанцията да си осигури продажбите на целия обем гориво.

 

SmartFuel обяснение