TQM (Tokheim Quality Meter)

overview-TQM-1

Разходомера е сърцето на всяка колонка и точността е от първостепенно значение. Различни проблеми въздействат на работата на разходомера – неточност, запушване на филтрите, някои разходомери имат затруднения при справяне с най-новите биогоривни продукти и добавки. Tokheim Quality Meter на Токхайм е внимателно разработен, за да запази своята точност през целия си живот.

 

Tokheim_TQM_BUL_graphОбщи качества

Ако един разходомер започне да не отчита точно, дори и от най-малките разлики може да се стигне до голяма годишна загуба на станцията. Типичните неточности, свързани с разходомерите на практика са напълно елиминирани при TQM, тествани с 12 милиона литра, или иначе казано литрите преминаващи през целия живот на разходомера. Той има най-ниските характеристики на неточности на пазара, тестван и сертифициран от водещи независими фирми в Европа, NMi. Общият резултат е дългосрочно спестяване и оптимизирана производителност.

Здравата конструкция и прецизната ръчна сглобка на TQM гарантира, че е подходящ за работа в най-суровите условия, с различни видове горива. Това е важно през целия жизнен път на вашите колонки, тъй катоозначава повече време за работа, повече производителност и по-високи, по-точни продажби в бензиностанциите.

 

Meter-TestingПо-ниски доживотни разходи

Ние от Токхайм знаем, че TQM е много точен уред, който помага да се намали загубата на гориво, но общите спестявания не спират дотук. Да започнем с това, TQM е глобалния стандарт за разходомери на Tokheim, така че няма да трябва да плащате допълнително, за да се възползвате от него.

Разходомера е стабилен  при работа с всички видове горива, така че може да се използва стандартен 90-микронен филтър – тези филтри не се запушват с мръсотия толкова лесно и така се изискват по-малко сервизни услуги  през целия живот на колонката. TQM е разработен, за да се справя с всички видове горива, така че не се нуждае от допълнителен софтуер, който да  помага в управлението на различните горивни  продукти.

И накрая, с подобрена точност и минимални отклонения с нашите разходомери ще се възползвате от намалените интервенционни и калибрировъчни разходи през целия живота на колонките.

 

Тестване и Сертифициране: NMi

TQM е тестван и сертифициран от NMi, една от най-големите независими Европейски организации за тестване, сертифициране и калибриране в областта на метрологията. Организацията има офиси в Обединеното Кралство, Нидерландия, Италия и Белгия. Както производителите, така и крайните потребители могат да разчитат на световно признатите сертификати издадени от NMi.